Körlük tarih olabilir (Biyonik gözlükle 7 yıl sonra görmeye başladı)

Amerika'da 7 yıldır kör olan 30 yaşındaki bir kadın yeniden görmeye başladı. Kadını ışığa kavuşturan ise yeni geliştirilen bir biyonik gözlük oldu.

Haberler ntv.com.tr 01.11.2016 - 10:23 Son Güncelleme : 01.11.2016 - 10:30

ABD’deki California Üniversitesi’nden bilim insanları, yeni geliştirdikleri bir biyonik gözlükle görme yetisini kaybetmiş 30 yaşındaki bir kadının 7 yıl aradan sonra yeniden görmesini sağladı.

Vatan'ın haberine göre; Araştırmacılar, gözlüğün üzerinde bulunan kameranın görüntüyü elektrik sinyallerine çevirdiğini, görme yetisini kaybetmiş kişinin kafatasına yerleştirilen özel bir çipin ise bu sinyalleri algılayarak tekrar görmeye yardımcı olduğunu belirtiyor.
6 haftalık testlerin sonuçlarının başarılı olduğunu kaydeden araştırma ekibinin başındaki Doktor Nader Pouratian, “7 yıldır kör olan 30 yaşındaki bir kadın bu gözlüğü kullanarak tekrar renkleri, çizgileri ve bazı noktaları görmeye başladı” ifadelerini kullandı.

BİYONİK GÖZ MUCİZESİ
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız