Çocuklardaki alerjinin nedeni bulaşık makinesi mi?

Bulaşık makinesi mikrop ve bakterileri tamamen öldürdüğünden çocukların bağışıklık sistemi güçlenmiyor. Bu tespiti yapan İsveçli bilim insanlarına göre bu durum çocuklarda alerjiyi tetikliyor.

Haberler Anadolu Ajansı 24.02.2015 - 19:10

Gothenburg Üniversitesi'nden bilim insanlarının araştırması, bulaşıkların elde yıkanmasının bakteri ya da mikropların tümünün temizlenmesini sağlamadığını ancak bu durumun çocukların bağışıklık sistemini güçlendirdiğini gösterdi.

Araştırmayla daha fazla bakteri ya da mikroba maruz kalan çocuklarda alerji ve hatta egzama riskinin azaldığı belirlendi.

Bilimciler, bakteri ve mikroplara daha az maruz kalan bağışıklık sisteminin bunlara alışkın olmaması nedeniyle düzgün işlememesine ve kronik iltihaplanmalara yol açtığını ifade etti.

Aşırı temizliğin alerjik astımı tetiklediğine ilişkin daha önceki incelemeleri destekleyen araştırmanın sonuçları "Pediatrics" dergisinde yayımlandı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, dünya genelinde yaklaşık 235 milyon kişi astım hastası. Alerjik astım çocuklarda daha yaygın.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız