Etki alanında 2 milyar insan yaşıyor

Çeşitli ülkelerden bilim insanlarının araştırmaları, dünyada 2 milyar 173 bin 27 kişinin Zika virüsünün etkin olduğu alanlarda bulunduğunu ortaya çıkardı.

Haberler Anadolu Ajansı 21.04.2016 - 14:32

Başta mikrosefali (Baş çevresinin yaş ve cinsiyete göre ortalamanın altındaki iki standard sapmadan daha küçük olduğu nörogelişimsel bir bozukluk) olmak üzere bebeklerde ciddi doğum kusurlarına neden olan Zika virüsünün etki alanında 2 milyardan fazla insanın yaşadığı belirlendi. 

İngiliz eLife dergisinin küresel Zika haritasına göre, çeşitli ülkelerden bilim insanlarının araştırmaları sonucu dünyada 2 milyar 173 bin 27 kişi, Zika virüsünün etkin olduğu alanlarda bulunuyor. 

Zika virüsünün dünya çapında çevresel uygunluk haritalandırmasının yapıldığı çalışmada, Güney Amerika'da riskli bölgelerin, kıta boyunca uzanan Amazon nehrinin kolları çevresindeki kentler ve sahil şeridi olduğu belirlendi.

EN BÜYÜK Rİ SK ALANINA SAHİP ÜLKE: BREZİLYA

Çalışmada, Amerika kıtasının büyük bir kısmının virüsün yayılması için uygun özellik sunduğu, özellikle büyük risk alanına sahip Brezilya'yı Kolombiya ve Venezuela'nın takip ettiği belirtildi.

Brezilya'nın güneyindeki sahil kentleriyle kuzeyindeki alanların virüs için çevresel olarak uygun şartlar taşıdığı kaydedilirken, sivrisineklerin az görüldüğü ülkenin orta kesiminin Zika virüsü için elverişli olmadığı ifade edildi.

Çalışmaya göre, ABD'de de Zika virüsü için uygun çevresel ortam Teksas ve Florida'da bulunuyor. Çalışmada, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve çevresindeki Sahraaltı Afrika ülkelerinde de Zika virüsünün yayılma riskinin bulunduğu belirlendi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız