Gen manipülasyonuna yeşil ışık

İngiltere'den bilim dünyasını bölen tarihi karar: İnsan embriyolarında araştırma yapmak amacıyla gen manipülasyonu yapılmasına ilk kez izin verildi. Karar tartışmalara yol açıyor.

Haberler DW Türkçe 02.02.2016 - 07:41

İngiltere'de bilim insanları artık insan embriyoları üzerinde araştırma yapabilecek.

Ülkede bilimsel araştırmalardan sorumlu İnsanda Üreme ve Embriyoloji Kurumu'nun (HFEA) kök hücre araştırmacısı Kathy Niakan'ın bu yöndeki başvurusuna yeşil ışık yaktığı açıklandı.

Niakan'ın bağlı olduğu Francis Crick Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, araştırmayla insan embriyolarındaki gelişimin ve üreme sisteminin daha iyi anlaşılmasının amaçlandığı belirtildi. Enstitü, yapay döllenme sonrası embriyo gelişiminin daha iyi izlenmesini umuyor.

Ancak HFEA'nın verdiği karara eleştirel bakanlar ise bunun 'tasarım bebeklere' yol açmasından endişe ediyor. Gen manipülasyonunun bu nedenle etik olmadığı savunuluyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız