İlaçta Türkçe dönemi

İlaç kullanma talimatları, yani prospektüsler sadeleşecek. Sağlık Bakanlığı, ilaçlarda Türkçe kullanma talimatına geçileceğini duyurdu. Bu durum vatandaşı memnun, eczacılarıysa tedirgin etti.

Haberler NTV Haber 23.02.2011 - 13:45

ilaç kullanma talimatları tıbbi terimlerle yazıldığı için vatandaşlar anlamakta zorluk çekiyor. Bu yüzden "prospektüs" gidiyor yerine Türkçesi, "kullanma talimatı" geliyor.

Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı uygulama ile ilaç içerisinde bulunan tıbbi açıklamalar sadeleştiriliyor, anlaşılır hale getiriliyor.

Vatandaşlar, kullanma talimatlarını anlayacakları için uygulamadan memnun ama prospektüslerin sadece vatandaşı değil, hekim ve eczacıyı da bilgilendiren belgeler olduğunu savunan eczacılar durumun karmaşa yaratacağı görüşünde.

Yeni prospektüsler ilerleyen günlerde eczanelerdeki yerini alacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız