İngiltere: Güney Afrika'daki Covid-19 mutasyonu daha tehlikeli

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock, Güney Afrika'daki corona virüs mutasyonunun İngiltere'de görülenden daha büyük risk oluşturduğunu söyledi.

Haberler ntv.com.tr 04.01.2021 - 14:13 Son Güncelleme : 04.01.2021 - 15:08

SARS benzeri yeni tip corona virüste meydana gelen mutasyonlar milyonlarca insanı korkuttu. Mutant Covid-19 nedeniyle İngiltere dünya gündemine oturmuştu. Birçok Avrupa ülkesi İngiltere'yle ulaşımı askıya almıştı.

Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 15 mutant Covid-19 vakasının tespit edildiğini açıklamıştı. İngiltere'den Türkiye'ye yapılan tüm uçuşlar durdurulmuştu.

GÜNEY AFRİKA DAHA TEHLİKELİ AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin BBC'ye konuşan İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock bir başka tehlikeye işaret etti. Hancock, Güney Afrika'da görülen Covid-19 mutasyonunun İngiltere'de görülenden daha tehlikeli olduğunu belirtti.

Hancock, "Güney Afrika çeşidinden endişe duyuyorum. Bu nedenle harekete geçtik ve Güney Afrika'dan tüm uçuşları durdurduk" dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız