Kırklareli'de KKKA hastalığı şüphesi

Vücutlarına kene yapışan 3 kişi, Kırklareli Devlet Hastanesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi altına alındı.

Haberler Anadolu Ajansı 19.06.2015 - 12:16

Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, yüksek ateş şikayetiyle Kırklareli Devlet Hastanesi'ne başvuran 1'i kadın 3 kişinin, KKKA şüphesiyle tedavi altına alındığını söyledi.

Burada yapılan müdahalenin ardından 3 kişinin Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildiğini belirten Cerit, hastaların sağlık durumları ile yakından ilgilenildiğini kaydetti.

KKKA hastalığını önemsediklerini belirten Cerit, "Hastanemize başvuran bu kişilerden 2'sine ağılda, diğerine ise piknik alanında kene yapışmış. Keneyi fark etmeyen vatandaşlarımız yaklaşık 5 gün sonra yüksek ateş şikayeti ile hastanemize başvurdu. Sağlık durumları şu anda iyi" dedi.

Cerit, üç kişinin tedavisini yürüten sağlık çalışanlarına da aşı yapıldığını kaydetti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız