Meksika kontrolü sağladı

Ülkenin Sağlık Bakanı, domuz gribi vakalarının kontrol altına alındığını belirtirken, 6 ay içinde  aşının geliştirilebileceğini söyledi.

Haberler 01.05.2009 - 00:30

Meksika Sağlık Bakanı Jose Angel Cordova, ülkedeki domuz gribi vakalarının kontrol altında olduğunu söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen Jose Angel Cordova, Meksika'nın, test örneklerini geliştirebilmek için uluslararası yardım aldığını belirterek, domuz gribiyle ilgili araştırmaların şimdiki gibi sürmesi durumunda, aşısının 6 ay içinde elde edilebileceği umudunda olduğunu bildirdi.

Cordova, Meksika'da, 12'si ölümlü 260 doğrulanmış domuz gribi vakası belirlendiğini belirterek, kuşkulu ölümler ve vakalarla ilgili güncellemeleri ise durduracaklarını kaydetti.

Meksika'da, doğrulanmış ve doğrulanmamış vakalarla birlikte domuz gribinden ölenlerin sayısının 180'i bulduğu, hasta sayısının da yine doğrulanmış ve doğrulanmamışlarla birlikte 2 bin 500 civarında olduğu belirtiliyor.

ABD MEKSİKA'DA LABORATUVAR KURDU
Öte yandan ABD'nin, domuz gribi virüsünün daha çabuk tanı konulabilmesi ve hastalığın daha iyi incelenmesi amacıyla Meksika'da bir laboratuvar kurduğu bildirildi.

Amerikan Hastalık Kontrolü ve Önleme Merkezi Direktörü Richard Besser, Meksika'da artık, domuz gribi H1N1 virüsünün tanısının konulabileceği veya varlığının teyid edilebileceği bir laboratuvarlarının bulunduğunu söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız