Meme silikonunda yeni düzenleme

İngiliz Sağlık Bakanlığı meme büyütme operasyonlarıyla ilgili yeni düzenleme yaptı. Artık psikolojik nedenlerle ameliyat olanlara silikon parası ödenmeyecek, uygulama kanser hastalarıyla sınırlı olacak.

Haberler 09.10.2013 - 10:51

Dünyada hızla artan silikon meme operasyonlarına bir darbe de İngiliz hükümetinden geldi. İngiltere'de devletin sağlık harcamalarında önemli bir yer tutan silikon meme protezleriyle ilgili yeni yasal bir düzenleme yapıldı.

İngiliz Ulusal Sağlık Hizmetleri Kurumu, bundan böyle psikolojik nedenlerle memelerini büyütmek isteyen kadınların operasyon ücretini ödemeyecek. Silikon memenin devletin kasasına büyük bir yük oluşturduğunu söyleyen uzmanlar artık bu kapsamda sadece kanser nedeniyle memesi alınan kadınların silikon parasını karşılayacak.

Meme büyütme operasyonlarına İngiliz sağlık bakanlığı geçen yıl 283 milyon sterlin (901 milyon TL) harcadı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız