Rahim ağzı kanserine spiral engeli

İspanya’da 20 bin kadın üzerinde yapılan çalışma, doğum kontrolünün rahim kanserini de önemli ölçüde önleyebildiği yönünde ilginç sonuç ortaya çıkardı.

Haberler 26.09.2011 - 12:46

İspanya’nın Katalonya bölgesindeki Llobregat Hastanesi’nin öncülüğünde yapılan çalışmaya göre, spiral gibi rahim içi gebelik önleyici araçlar, rahim kanserini istatistik olarak yarı yarıya azaltabiliyor.

Hastanenin kanser salgın araştırma bölümü program yöneticisi Dr. Xavier Castellsague, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, “Araştırmamızın sonucu umulmadık biçimde gelişti” dedi.

Dr. Castellsague, “Kanser oluşumuna neden olan ‘insan papilloma virüsü’nün hamilelik önleyici aygıtlarla bu denli önlenebileceğini bilmiyorduk. Hamilelikten koruyucu önlemler aynı zamanda rahim kanserini önleyici etki getirdi” dedi. Araştırma sonucuna göre, spiral gibi rahim boynu ve içi araçlar “insan-papillomavirüsü”nü “kazıyarak”, vücudu bu virüse karşı dirençli duruma getiriyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız