Sağlıkta şiddete ''sosyal takipçi''

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ihbar edildiği ''113'' hattında sosyal hizmet uzmanı ve psikologlar görev yapacak.

Haberler Anadolu Ajansı 10.05.2012 - 12:34

Şiddete uğrayan sağlık çalışanlarıyla ilgili hukuki ve idari süreç uzman görevliler tarafından takip edilecek. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ihbar edildiği ''113'' hattında sosyal hizmet uzmanı ve psikologlar görev yapacak.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanı Dr. Abdullah Öztürk, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı alınacak önlemlerle ilgili bilgi verdi.

Hastanelerdeki ''Çalışan Güvenliği Komiteleri''nin daha aktif hale getirileceğini, bu komitelerin, çalışan güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı programlar geliştireceğini anlatan Öztürk, komitelerin aynı zamanda çalışanlara yönelik iletişim eğitimlerinden sorumlu olacağını söyledi.

ŞİDDETİN FAZLA OLDUĞU YERLERDE GÜVENLİK ARTACAK
Şiddetin fazla görüldüğü acil servislerde, yoğun bakım ünitelerinde ve polikliniklerde sağlık çalışanlarına yönelik ilave güvenlik tedbirleri alınacağını bildiren Abdullah Öztürk, bu çerçevede ''113'' numaralı hattın devreye sokulacağını söyledi. Öztürk, uygulamayla ilgili şu bilgileri aktardı: ''Bir sağlık kurumunda, çalışana karşı şiddet olduğunda 113 numaralı hatta bildirilecek. Bu hatta psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları görev yapacak. Bu görevliler bildirimde bulunulduktan sonra şiddet olayının adli mercilere bildirilip bildirilmediğini ilgili hastaneyi arayarak kontrol edecek. Aynı zamanda olayı bakanlığın merkezindeki hukuk birimine iletecek. Beyaz kod sisteminin aktif hale getirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Hastane güvenliği de Sağlık Bakanlığı'nın beyazkod.saglık.gov.tr adresindeki hazır formu doldurarak bakanlığa bildirimde bulunacak. Böylece Sağlık Bakanlığı şiddet olayının direkt takipçisi olacak.''

''PANİK'' BUTONU KURULACAK
Yüksek riskli birimlerde ''Panik butonları'' kurulmasının söz konusu olabileceğini belirten Öztürk, bu konuda henüz bir netlik oluşmadığını söyledi.

Dr. Abdullah Öztürk, hasta ve yakınlarının sağlık çalışanlarına şiddet konusunda bilinçlendirilmesinin de büyük önem taşıdığını söyledi. Bu çerçevede, halkın bilinçlendirilmesi için kamu spotları ve afişler hazırlanacağını, hastanelerin kapalı devre yayınlarında bu konunun işleneceğini anlatan Öztürk, sağlık kurumlarındaki güvenlik kameralarının sayısının artırılacağını, özellikle hastane bahçelerinin karanlık noktalarının aydınlatılacağını bildirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız