Sigarayı azaltmak kalp krizi riskini azaltmıyor

Amerikan Kalp Derneği'nin yayın organında çıkan araştırma, 30 yıl boyunca 101 bin kadın üzerinde yapıldı. Buna göre günde 1 sigara içmek bile, kalp krizinden ölüm riskini 2 kat artırıyor.

Haberler 12.12.2012 - 14:21

Araştırmaya göre, günde bir ila 14 sigara içen kadınların, ani kalp durması sonucu ölme riski, hiç sigara içmeyen kadınların 2 katı.

Sigarayı bırakmak, ölüm riskinin yıllar içinde aşağı çekilmesini sağlıyor. Hafif içici olunsa bile, sigara içilen her 5 yılda, kalpten ölme ihtimali yüzde 8 artıyor.

Doktorlar, çalışmanın az sayıda sigaranın bile, sağlık için ne kadar ölümcül olabileceğini gösterdiğini belirtiyor.

Ünlü tıp dergisi Lancet'te geçtiğimiz aylarda yayınlanan bir makalede de, sigarayı 30 yaşından önce bırakan kadınların yaşam sürelerinde önemli bir kısalma olmadığı, sigara tiryakilerininse ömürlerinin ortalama 10 yıl kısaldığı belirtilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız