Ucuz kolera aşısı geliştirildi

Yeni aşı sadece 1 dolar ve ağızdan alınıyor...

Haberler Anadolu Ajansı 20.04.2009 - 13:48

Güney Kore'nin başkenti Seul'de BM girişimiyle kurulan Uluslararası Aşı Enstitüsü, enstitü bilim adamlarının dozu sadece 1 dolara mal olan yeni bir aşı ürettiğini açıkladı.

Enstitüden yapılan açıklamada, Hindistan Sağlık Ajansının yeni aşıyı onayladığı ve Hindistan'da bir şirketin ay sonunda aşının üretimine başlayacağı kaydedildi.

Yeni aşının ağızdan alındığı da belirtildi.

Hindistan Sağlık Ajansı, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yönergelerine uygun çalıştığı için, ajansın aşıyı onaylaması, yeni aşının uluslararası standartları tutturduğu ve başka ülkelerde de kullanılabileceği anlamına geliyor.

Açıklamada, enstitü bilim adamlarının yeni aşıyı, daha önce Vietnam'ın ürettiği bir kolera aşısı üzerinde değişiklikler yaparak geliştirdiği belirtildi.

Yeni aşının Hindistan'da insanlar üzerinde denendiği ve hastalığa karşı koruma sağladığının teyit edildiği de belirtildi.

Uluslararası Aşı Enstitüsü, gelişmekte olan ülkelerde yoksulların da satın alabileceği ucuz aşılar geliştirmek için çalışan, dünyadaki tek uluslararası araştırma kurumu olarak biliniyor.

Bugüne kadar tek uluslararası lisanslı aşının bir dozu, Bangladeş'te 18 dolara mal oluyordu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız