Yerli ilaç ve aşı için yeni adım: SEDAP

Sağlık alanında yerli buluşları, girişimleri desteklemek için yeni bir adım atıldı. Sağlık Bakanlığı girişimci, yatırımcı ve kamunun bir arada olacağı, "Sağlık Endüstrileri Dönüşüm ve Araşırma Platformu" SEDAP'ı kurdu.

Haberler NTV Haber 04.12.2018 - 11:17

Sağlık alanında girişimci, yatırımcı ve kamuyu bir araya getirecek yeni bir sistemin hizmete girdiğini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Stratejik öneme haiz bütün ilaç ve aşıların ülkemizde üretilmesini hedefliyoruz. Sağlık alanında ilaç, tıbbı cihaz, yazılım başlıkları altında bir start-up havuzu oluşturmaktayız. Bu kapsamda internet tabanlı platform kurduk” dedi.

"Sağlık Endüstrileri Dönüşüm ve Araşırma Platformu" SEDAP’ı törenle tanıtan Bakan Koca, “Sıfır noktasında işe başlayıp yenilikçi çalışmalarıyla ümit vaadeden çok sayıda araştırmacıya ve şirkete sahibiz. Bu proje ile tüm start-up firmalarını desteklemeyi hedefliyoruz. Sağlık tekonolojileri alanında yenilikçi ürünleri teşvik edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SEDAP, fikir sahibi girişimcileri, fikirlerini büyütmek ve markalaştırmak isteyen yatırımcıları ve kamuyu ile bir araya getirecek. 

Girişimciler fikirlerini kuluçka merkezlerinde geliştirebilecek, üretime hazır projeler yatırımcılardan finansman desteği alabilecek, Kamu da yol gösterici olacak. 

Girişimci ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Rana Sanyal,”Kanser ilacı üzerine çalışıyoruz. Hayalimiz kendi geliştirdiğimiz ve uluslararası patentimiz olan ilacın insanda denendiğini görmek. Bu denemeyi başarılı yapabilmemiz için SEDAP’ın desteğini göreceğimize inanıyoruz” derken, bir diğer girişimci Umut Ağayüz ise, “Meme kanserini önceden teşhis etmeye yönelik testler geliştiriyoruz. SEDAP’ta olmak bizim için önemli. Hem ticarileşmemizi hızlandırmada, hem piyasaya hazırlanmamızda hem de mentörlükler almamızda çok yardımı oluyor” şeklinde konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız