Erdal ve Güzin Özyağcılar aynı sahnede: Kral

Erdal Özyağcılar ve Güzin Özyağcılar’ın başrollerde olduğu Kral oyunu, güce tapan, ölürken bile tahtından ayrılmayan bir kralın son çırpınışlarını sahneye taşıyor. Yaşlandıkça yalnızlaşan kralın ölüm karşısındaki çaresizliğini konu edinen oyunda iki usta oyuncuya; Barış Kiralıoglu, Merve Engin, Gözde Çetiner, Ferdi Alver ve Burak Tanay eşlik ediyor.

Haberler 26.12.2018 - 11:06

Absürt tiyatronun duayeni Eugène Ionesco’nun Kral Ölüyor oyununun, dramaturjisi ve metin çalışması Erdal Özyağcılar tarafından yapılan yeni uyarlaması, Kral adıyla tiyatro seyircisiyle buluşuyor. Ebediyen yaşamak isteyen bir kralın iktidar tutkusuyla alay eden oyun, öte yandan da insanın ölüm karşısında çaresizliğini gözler önüne seriyor.
Tiyatro Martı’nın sahneye koyduğu Kral oyununda; Kral 1. Beranger’yi Erdal Özyağcılar, Kraliçe 1. Margarite’i Güzin Özyağcılar, sarayın cerrahı, celladı ve astroloğunu Barış Kiralıoglu, kralın ikinci eşini Merve Engin, sarayın hizmetçisini Gözde Çetiner, saray muhafızını ise Ferdi Alver ve Burak Tanay canlandırıyor.

Yönetmen koltuğunda Serkan Üstüner’in oturduğu oyunun yönetmen yardımcılığını Zeynep Özyağcılar üstleniyor. Lale Aslan’ın dilimize çevirdiği, dekor tasarımını Cihan Aşar’ın, kostüm tasarımını Candan Seda Balaban’ın yaptığı Kral'ın reji asistanlığını ise Yasemin İçen yapıyor. Işık tasarımı Mahmut Özdemir, koreografisi Handan Ergiydiren imzası taşıyan oyunun müzikleri ise Orhan Enes Kuzu’ya ait.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız