Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali

"Kadın Dayanışması Yaşatır" diyerek 12 Mart'ta İstanbul'da başlayan 14. Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Arin Kadın Merkezi ortaklığıyla 16-17 Nisan'da 5. durağı Mardin'de olacak.

Haberler ntv.com.tr 13.04.2016 - 09:12

12-20 Mart'ta İstanbul'da başlayan 14. Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Arin Kadın Merkezi ortaklığıyla, 12 filmlik programla 16-17 Nisan'da Sinemardin'de sürecek.

Kadın Dayanışması Yaşatır bölümünden Maryam Ebrahimi ve Nima Sarvestani'nin yönettiği Parmaklıklar Ardında Burkasız / No Burqas Behind Bars filmi, Deepa Dhanraj'ın yönettiği Kadınların Adaleti / Invoking Justice filmi ve Ilse van Velzen ve Femke van Velzen'in yönettiği Satılık Adalet / Justice for Sale filmi izleyiciyle buluşacak. Kadınların Sineması bölümünden Leyla Toprak'ın yönettiği Uzak Mı / Distant, Lucia Valverde'nin yönettiği Sıcak Hava Dalgası / The Heat Wave, Belmin Söylemez'in ustası Bilge Olgaç'ı anlattığı belgeseli Bilge ve Öğrencisi / Bilge and Her Apprentice filmi Mardin programında yer alacak.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da Kadınların Sineması bölümünden yönetmenliğini Diana Nava'nın yaptığı Coria ve Deniz / Coria and the Sea ve Baran Reihani'nin yönettiği Binlercesinden Biri / One of Thousands filmi ile festivalin klasikleşmiş bölümlerinden olan Kendine Ait Bir Cüzdan bölümünden Stella Kyriakopoulos'un yönettiği Volta filmi gösterilecek. Chantal Hakkında Her Şey toplu gösteriminden Patlat Şehri / Saute Ma Ville izleyiciyle buluşacak. Filmmor'un Mardin'den sonraki durakları İzmir ve Van olacak.

MARDİN PROGRAMI:

16 Nisan Cumartesi

12:00 Bilge ve Öğrencisi / Uzak mı… / Sıcak Hava Dalgası / Patlat Şehri / Binlercesinden Biri / Volta

14:00 Coria ve Deniz

16:00 Satılık Adalet

18:00 Kadınların Adaleti

17 Nisan Pazar

12:00 Parmaklıklar Ardında Burkasız

14:00 Üç Yalan

16:00 Diren

18:00 Söyleşi – Kapanış

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız