İstanbul Light Festival başladı

Dünyanın farklı şehirlerinde birçok kişi tarafından ziyaret edilen, "İstanbul Light Festival Zorlu Center" başladı.

Haberler Anadolu Ajansı 14.11.2015 - 14:11

Dünyanın farklı şehirlerinde birçok kişi tarafından ziyaret edilen, "İstanbul Light Festival Zorlu Center" başladı.

Festival Küratörü, UCLA Üniversitesi Media Art Bölüm Başkanı Rebeca Mendez, festivalin birden fazla duyuya hitap ettiğine vurgu yaparak, "Bu, İstanbul'daki ilk Işık festivali olacak. Amerika, Avusturalya, Venezuella, İtalya, Finlandiya, Japonya, İsrail, Fransa, Lübnan gibi dünyanın pek çok yerinden gelen 22 sanatçı 23 eseriyle yer alacak" dedi.

Işık enstalasyonları, interaktif ışık şovları, performanslar ve atölye çalışmalarının yapılacağı festival, 2,2 milyon dolara mal oldu. 

Açılışta, üç kadından oluşan performans grubu WIFE, çeşitli nesnelerin üzerine yansıttıkları animasyonlar ve giydikleri farklı kostümlerle izleyenlere teatral bir şov sergiledi.

Eserler, 29 Kasıma kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız