'IV. Murat' operası 8 yıl sonra dönüyor

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), 'IV. Murat' operasını yaklaşık 8 yıllık aranın ardından yeniden sanatseverlerle buluşturacak.

Haberler Anadolu Ajansı 26.11.2017 - 15:25

Yaşamı, sinema filmleri, dizi film ve tiyatro oyunlarına da konu olan Osmanlı padişahlarından Sultan 4. Murat'ın hayatından kesitlerin yer aldığı "IV. Murat" operası, İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili Haldun Özörten'in yönetmenliğinde 29 Kasım Çarşamba günü Ankara prömiyerini yapacak.

Haldun Özörten, besteci ve orkestra şefi Okan Demiriş'in eseri olan ve librettosunu (eser metni) Turan Oflazoğlu'nun yazdığı "IV. Murat" operasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"IV. Murat" operasının yaklaşık 8 yıllık aradan sonra yeniden Başkentli sanatseverlerle buluşacağına işaret eden Özörten, "IV. Murat, Türk opera tarihinin mihenk taşlarından olan bir operadır. Uluslararası arenada bizi temsil etmiş, müzikleri evrensel müzik formunda olan, seyircinin çok hoşuna giden, müzik olarak 'bizi' yansıtan bir eserdir" dedi.

"İÇ DÜNYALARINA YAKINLAŞMAK İSTEDİM"

İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili Özerten, sahnelenen eserlerde toplumun kendinden bir şeyler bulabilmesini çok önemsediğini belirterek, operada 7 yaşında padişah olan, 29 yaşına kadar yaşayan ve bu süreçte Kösem Sultan gibi bir anne figürünün baskısı altında kalan 4. Murat'ın iç dünyasını yansıtmaya çalıştıklarını ifade etti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız