‘Yüzüklerin Efendisi’nin yazarı J.R.R Tolkien’in telif davası sonuçlandı

‘Yüzüklerin Efendisi’ (Lord Of The Rings) kitap serisinin yazarı J.R.R Tolkien’in mirasçıları ile Warner Bros arasında yıllardır süren telif davası sonuçlandı.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 04.07.2017 - 16:32

‘Yüzüklerin Efendisi’ (Lord Of The Rings) kitap serisinin yazarı J.R.R Tolkien’in mirasçılarının Warner Bros (WB) şirketine açtığı ve uzun yıllar süren ‘The Hobbit’ ve ‘Lord Of The Rings’ kitapları telif hakkı davası sonuçlandı.

WB, varılan adli uzlaşma anlaşması kapsamında muhataplarına 80 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Tolkien’in ailesi, 2012 yılında, internette oynanan kumar makineleri dahil birçok üründe yazarın yarattığı fantastik karakterlerin kullanılmasıyla, Tolkien’in saygınlığına gölge düşürüldüğü gerekçesiyle dava açmıştı.

Deadline.com’un haberine göre, İngiliz yazarın mirasçıları ve Harper Collins Yayınevi, milyonlarca dolarlık telif hakkı ihlali davasını Warner Bros film stüdyosuyla anlaşmaya vararak kapattı.

Mirasçılar ve Warner Bros, anlaşma sonrası yayımladıkları ortak bildiride, “Taraflar bu konunun dostane bir şekilde çözümlenmesinden memnun ve gelecekte beraber çalışmayı umut ediyor” şeklinde açıklama yaptı.

1973 yılında hayatını kaybeden Tolkien’in ailesi ile Warner Bros şirketi arasında yapılan anlaşmanın detayları ise gizliliğini koruyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız