Kargo: İçimizde bir şeyleri değiştirme isteği var (Bizim Rock’çılar)

İrem Gökbudak’ın hazırlayıp sunduğu NTV Radyo’nun Bizim Rock’çılar programında bu hafta Türkiye’nin efsane rock gruplarından Kargo vardı. Grup tam kadro; vokalist Altay Oktar, gitarist Selim Öztürk, baterist Burak Karataş ve bas gitarist Mehmet Şenol Şişli grubun hikayesini ve kendi müzik yolculuklarını anlattılar. Ayrıca programda, Mazi Kalbimde Yaradır, Söyle, Kalamış Parkı, Boğaziçi ve Böyle Daha Güzelsin parçalarını çaldılar.

Haberler 11.01.2019 - 10:17

Kargo grubu 90’lı yılların ortalarından itibaren müzik dünyasında fırtınalar estirdi. Değişimler, çalkantılar yaşadı ve uzun zamandır yeni çalışmalar yapıyor. Hatta geçen ay, kült albümü “Yalnızlık Mevsimi”nin yirminci yılını görkemli bir konserle kutladı. Bu özel konserde gruba 4 kişilik yaylı grubunun yanı sıra, Aslı Gökyokuş, Aydilge, Aylin Aslım, Deniz Aytekin, Fatma Turgut, Genç Osman Yavaş, Mirkelam, Murat İlkan, Özge Fışkın ve Susel gibi önemli isimler eşlik etti. Şimdi Kargo grubunun müzik yolculuğuna bakalım...

“KARGO’NUN KURULUŞU”

Mehmet: Aslında Selim benden daha eskidir ama grubu birlikte kurduk diyebilirim. 1990 – 1991 yıllarında. Daha sonra aramıza Burak katıldı. 90’ların başından beri üçümüz birlikteyiz. Yaklaşık bir yıldır da Altay aramızda.


Selim: Altay aramıza katıldıktan sonra öncelikle eski şarkılarımızı tekrar Altay ile canlandırmak için uzun bir prova dönemimiz oldu. Yazın Fethiye’de verdiğimiz konser bizim için başlangıç ve antrenman konseriydi. 2018 ve 2019 yıllarını değerlendirmek için hazırlanmaya başladık. Hem eski şarkılarımızdan oluşan bir repertuvar hem de yeni şarkılarımızı hazırladık.

“MÜZİK HAYATLARI BAŞLIYOR”

Selim: Çok sessiz sakin bir çocuktum. Kadıköy Anadolu Lisesi’nden mezunum. Okulda çok iyi bir müzik grubumuz vardı. Müzik yarışmalarına katılıyorlardı. Ben şanssızlık sonucu, lise son sınıfta bu gruba katıldım ve müzik yolculuğum aslında lisede başladı diyebilirim. Lise bitince de çeşitli gruplarda devam ettim.


Altay: Ben hep şarkı söylemek istedim. Kendimi hep sahnede şarkı söylerken hayal ettim. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunuyum. Yan okulda bir grubumuz vardı. Duvarlardan atlar, orada çalışırdık. Sonra Bilgi Üniversitesi’nde Şan Bölümü okudum. Hep müzik içindeydim.

Burak: Kendimi bildim bileli elimde sineklikler yastıklara vura vura davul çalar gibi yapardım. Müzik hayatım böyle başladı. Lisede ve üniversitede de gruplarım oldu. Sonra mekanlarda çalmaya başladık. 94 yılında da Kargo grubuna girdim. Davul dışında gitar ve piyano da çalıyorum.


Mehmet: Sınıfta Cuma günü hep şarkı söylenirdi. Ben de katılmaktan çok keyif alırdım. Bir gün öğretmen bütün sınıfı durdurdu ve “Mehmet istersen sen söyleme” dedi. Bence müzik hayatına girmemdeki en büyük sebep buydu. İlk önce gitar almıştım. Bir arkadaşım da gitar almıştı ve bir grup kurmuştuk. Lisedeydik. Haliyle ben bas gitar çalmak durumunda kaldım.

"ROCK: BİR ŞEYLERİ DEĞİŞTİRME İSTEĞİ!”

Burak: Rock genç, dinamik ve enerjik bir müziktir. Diğer müziklerden en önemli farkları bunlar. Ben klasik müzik dinlemeyi de çok severim ama rock hayatımda bambaşka bir yerdedir. Pink Floyd, Scorpionsgibi gruplardan çok etkilendim. Bir ara Metallica’ya çarpıp geri döndüm.

Altay: Üniversitede rock bölümü olsaydı ona girerdim. Rock bence bir duruştur. Türkiye’de rock grubu olup rock grubu gibi olmayan çok grup var. Pop olup aslında tamamen rock and roll olanlar da var. Tarkan’ın sahnedeki duruşu mesela. Üniversitelerde rock bölümü olsun çok isterim.

Selim:Rock duruşu dışında müzikal olarak özgürlükçü bir müziktir. İnsanların birçok şeyi deyebildiği özgür bir ortamı vardır. O yüzden çeşitlenebiliyor. Heavy, senfonik, hard olabiliyor. Deneysel yönü çok kuvvetli.

Mehmet: Rocka gelene kadar her şey blues ile başlıyor. Onun içinde acı var; aynı zamanda muhalif bir müziktir. Bu açıdan baktığımızda rock da ifade biçiminde daha sert daha dışavurumcu bir hal alıyor. Özünde bir şeyleri değiştirme isteği var. Tıpkı bizim gibi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız