Tarihi Rexx Sineması’nda yıkım başladı

Kadıköy’ün tarihi salonlarından olan Rexx Sineması’nda yıkım çalışmaları başladı.

Haberler 07.12.2020 - 11:02

59 yıl önce açılan ve İstanbul ile Kadıköy’ün en önemli mekanlarından birisi olan Rexx Sineması’nda yıkım çalışmaları başladı. Metal saclarla çevrili olan sinema binasını gören  sinemaseverler sosyal medyada üzüntülerini dile getirdi.

Hürriyet'ten Ece Çelik'in haberine göre; Bahariye Caddesi’nin buluşma noktası olarak bilinen ve yerli yabancı binlerce filme ev sahipliği yapan sinemanın etrafı metal saclarla kapatıldı, inşaat çalışmaları başladı.

Yönetmen Gökçe Pehlivanoğlu, “Kadıköylü ve sinemaseverler için Rexx’in yeri ayrıdır. Gençlik yıllarımızın ana durağıdır. İstanbul Film Festivali zamanı hayatımın en güzel film keşiflerini yaptığım yerdir. Onu da kaybedersek geçmişimiz silinmiş gibi hissedeceğiz” ifadelerini kullandı.

Rexx’in yıkılmasından dolayı büyük bir hüzün yaşadığını belirten sinema yazarı Atilla Dorsay, “Korunması gereken eski salonları, binaları yıkmak istiyorlar. Başka çözümler bulma yoluna gitmeden hemen yıkıyorlar. Bu da büyük bir üzüntü yaratıyor. Rexx çok sevilen festivallerin vazgeçilmez bir salonuydu. İstanbul’da kalan sayılı keyifli salonlardan biriydi. Atlas Sineması’nın ardından Rexx’in de kapanması gerçekten içimizi acıtıyor” dedi.

ARŞİV: CORONA VİRÜS ARABALI SİNEMAYI GERİ GETİRDİ

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız