Bolivya'dan Arjantin'e 1 Nisan şakası: 6-1

Dünya Kupası Güney Amerika elemlerinde Bolivya, güçlü rakibi Arjantin'i sahasında 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Haberler 02.04.2009 - 01:19

Dünya Kupası elemelerinde günün sürpriz sonucuna Bolivya imza attı.

Arjantin karşısında çok üstün bir oyun sergileyen Bolivya, Martins, Botero(3), Rosa ve Torrico'nun golleriyle 6-1 yendi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Bolivya, 11. dakikada Martins'in golüyle 1-0 öne geçti. Luis Gonzalez ile 24. dakikada rakibine karşılık veren Arjantin, 33. dakikada Botero'nun penaltıdan, 45. dakikada Rosa'nın kaydettiği gollere engel olamadı ve ilk devreyi 3-1 geride kapattı.

İkinci yarıya da çok hızlı giren ev sahibi ekip, 54. dakikada Botero'nun golüyle skoru 4-1'e getirerek farkı 3'e çıkardı. 65. dakikada Botero bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin 3. takımının da 5. golünü atarken, Torrico 86. dakikada maçın sonucunu belirleyen golü kaydetti ve Bolivya sahadan 6-1 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı.

İNGİLTERE KAZANMAYI BİLDİ: 2-1
Öte yandan, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 6. Grup'ta İngiltere, Crouch ve Terry'nin golleriyle Ukrayna'yı 2-1 yendi.

Crouch'un 29. dakikada attığı golle 1-0 öne geçen İngiltere, ilk yarıyı da 1-0 önde kapattı. İkinci yarının 74. dakikasında Shevchenko'nun kaydettiği golle skora 1-1 eşitlik getiren Ukrayna, 85. dakikada Terry'nin golüne engel olamadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Gruplarda ilginç sonuçlar alındı. Polonya, San Marino'yu 10-0 yenerken Smolarek 4 gol kaydetti. Belarus'un 1-0 yenik duruma düştüğü maçta deplasmanda Kazakistan'ı 5-1 yenişi de gecenin farklı galibiyetlerinden biriydi.

Lippi ve Trapattoni gibi İtalya'nın iki efsane teknik direktörü, İtalya-İrlanda maçında karşı karşıya geldi. Daha 4. dakikada İtalya, Pazzini'nin gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Buna rağmen Iaquinta ile öne geçen evsahibi, 87'de Keane'in golüne engel olamadı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız