Dilmen: Denizli hayal aleminde dolaşmasın

NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, % 100 Futbol programında Galatasaray-Beşiktaş maçını değerlendirdi. Dilmen, Beşiktaş teknik direktörünün yanlış takımla sahaya çıktığını ve bu maçın sonucunu etkilediğini söyledi.

Haberler Ntvspor 13.09.2009 - 00:29

İSTANBUL - NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray-Beşiktaş maçının değerlendirmesinde Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli'nin yanlış bir kadroyla sahaya çıktığını söyledi.

Rıdvan Dilmen, "Beşiktaş risk alınca arkada boşluklar bırakacaktı ki bıraktı. Aslında Galatasaray bunu çok iyi değerlendiremedi, oyunun ilk 50-60 dakikası 4. dakikadan sonra. Beşiktaş da tekrar kontrollü oynamaya yetecek golü bulamadı. 3-4 tane net pozisyon buldu, ya Serdar yavaş gitti topla, kaleci başarılı oldu. Beşiktaş beraberliği kovalarken bekleyen bir tehlike vardı kontra, iki tane birden yediler. Zaten ikinciyi yedikten sonra havluyu tam attılar. Yani maçı çeviremeyiz diye düşündüler." diye konuştu.

"EKREM'DEN ÖN ORTA SAHA OYUNCUSU OLMAZ"
"Antrenör oyunda skora ve maçın gidişatına göre değişiklik yapabilir, mevkii değişikliği yapabilir." diyen ünlü yorumcu, "Ekrem bugün ön libero başladı, finalde de sağ bek oynadı, bir tek buraya gelmedi. Bu kadar plansız programsız olmaz. Senin maç öncesinde çok önemli tespitin vardı, kenar bekler özellikle sağ taraftan gelirlerse Keita ile Sabri baş edemezler dedin bitik Yusuf'la, İsmail'le. Sahanın en iyi oyuncusu kim derseniz Sabri deriz tartışmasız, mütihş oynadı. Ama İsmail de çok sol bek oynadı, yani çizgide yardımcı hakemle beraber gitti geldi, Yusuf da yardımcı olmadı. Sol bek veya sağ bek dediğimiz oyuncular kademeyi bilecekler. Aslında İbrahim Kaş da öyle, Kewell'a bir kaç kez pozisyon verdi. Bence kademe çalışması yapmamış Beşiktaş. Bu oyuncular bu yapıda değiller, ayrıca Beşiktaş'ın hazırlık paslarında yüzde 100 Ernst oynaması lazım. Zaten Cisse'yi kaybetmişsin, Ekrem alıp süratle giden bir oyuncu. Hazırlık pası öyle olmaz, hazırlık pası pasla olur dripling değildir, topu bende kalmasıdır. Pası yapabilecek tek oyuncu Ernst. Beşiktaş'ta İbrahim Toraman sakat, Sivok'u oynattın geçen sene, stoper oynatıyorsun bozmayayım diyorsun tamam. Uğur var, eleştiri alıyorsun Uğur'u oynatırken ona da eyvallah. Fink var, Ernst var ve bir anda Ekrem çıktı. Futbolda böyle bir şey yok. Ekrem'den ön orta saha oyuncusu olmaz. Bugün eski futbolcu bir arkadaşımla sohbet ediyordum, bugün Beşiktaş'ın ön orta saha oyuncusu kim oynamaz dedim 3 kişi saydı. Önce kim oynar dedim yanımdaki arkadaşlara 4 tane isim saydılar bulamadılar. Kim oynamaz dedim Ekrem dedi arkadaş." ifadelerini kullandı.

Dilmen, "Galatasaray dolu dolu mu oynadı, hayır. Müthiş mi oynadı, hayır 3-0 bitti. Nasıl attı golleri? Bireysel yetenekli oyuncuları var. İşte Arda iyi kullandı, Beşiktaş kalecisi ve bütün savunma ön direğe atıyor diye Kewell'ın golünü hatırlayalım Ankara'da. Konsantrasyon öne gitti, Mustafa Sarp da arka direkten gol yaptı. İkinci golde yine konstantrasyon problemi, savunma daha önce çıkması lazım. Zaten üçüncü de üçe bir yakaladılar maç bir anda 5-6'ya da giderdi. Mustafa hocanın mutlak surette futbolun doğrusunu yapması lazım, artık mucizelerin peşinde olmaması lazım, hayal aleminde dolaşmaması lazım. Beşiktaş bugüne kadar fazla puan alamadı doğrudur ama gerçek anlamda kötü de oynamadı. Çünkü oyuncuları normal yerlerinde oynattı. Orta saha oyuncusu Ekrem, benim on tane takımım olsa bir tanesine orta sahanın ortası oyuncusu olarak almam. Benim on tane takımım olsa sol açık Yusuf'u almam. Benim on tane takımım olsa, savunma da yapabilecek on tane takımım olsa Tabata'yı almam. Bu Nihat'ı hiç oynatmam." şeklinde konuştu.

Rıdvan Dilmen, "Benden orta sahanın ortası oyuncusu olur mu? Bir kere yüksek toplarda iyi olacaksın, kuvvetli olacaksın, sert olacaksın vs. vs. Beşiktaş kadrosunu sayayım, Serdar Özkan olmaz, bir de Ekrem olmaz. İsmail Köybaşı bile olur, olmazları buluyor hoca. Öyle bir çalışıyor ki, öyle bir uğraşıyor ki. Ne gerek var? Beşiktaş rakibe göre oynayacak bir takım değil, Beşiktaş büyük bir takım küçük bir takım değil. Anadolu takımları gelir Ali Sami Yen'e Keita buradan gider, Kewell buradan gider diye düşünürler 3 tane yer giderler. Sen Beşiktaş takımısın, yenilirsin de ilk defa da yenilmedin, son defa de yenilmiyorsun. Galatasaray'ın iyi oyuncuları var, Arda yok maçta 3-0. Kewell kıpırdadı, Keita kıpırdadı, yoktu Baros çıktı piyasaya. Sabri çok geldi oyuna, bir de Rüştü yardım etti. Çok ilginç maç oldu, orta saha bomboş. Dönen her topu kim alıyorsa dripling yaparak gidiyor. Bugün derbiye yakışır, kaliteli doğru futbol oynanmadı. Tempolu başlayan Galatasaray önce duran topla golü buldu, Beşiktaş dengeli giderken yine Rüştü'nün bireysel bir hatası oldu iki oldu maç. Sonra da zaten havlu atıldı." dedi.

"Beşiktaş'ın yedeklerini ver bana, 5 tane adam oynatayım şampiyonluğa oynarım ben." diyen Dilmen, "Bu 7 oyuncuya bugün oynayan oyunculardan 4 kişi alayım şampiyonluğa oynatırım ben bu takımı. Bu takımla Holosko iki kupa gördü mü, gördü. Nobre gördü mü, gördü. Tello gördü mü, gördü, Bobo gördü mü, gördü. Fink ile Cisse'yi bir tutalım hadi. Mesela sürpriz kadro deniyor, bana hiç sürpriz gelmiyor ki. Mustafa Denizli'yi yıllardır tanıyoruz." diye konuştu.

Galatasaray iyi oynamayarak Beşiktaş'ı 3-0 mağlup ettiğinin altını çizen ünlü yorumcu, "Galatasaray dolu dolu oynayarak yenmedi. Dolu dolu 4 dakika oynadı gole kadar. Tabi futbolda öne geçtiğiniz zaman beklersiniz ama Galatasaray gümbür gümbür pas yapa yapa oyunu forve etmedi ki. 1-0'dan sonra hata yapmalarını bekledi, yaptılar hata 3-0 yaptı. Hata sadece gol yemesi değil Beşiktaş'ın, gol atamaması da. Maçın Beşiktaş lehine bitmemesinin en büyük sebeplerinden biri Serdar Özkan, Beşiktaş'ın en iyisi. En canlısı, en dirisi, en çok tırmalayan oyuncusu ama aynı Serdar Özkan maçı kurtarıp kahraman olacakken bir anda 3-0'a götüren oyuncu oldu. Geçen haftaki kadrosunda Yusuf oynamadı, Rüştü oynamadı, Ekrem oynamadı. Oynamayan oyuncuları niye oynatırsın ki, Pele de değil bunlar. Pele olsa hadi iki hafta oynamamış oynatırsın. Yedek kulübesinde forvet diyebileceğimiz 3 tane oyuncu var. Forvet diyemeyeceğimiz 3 tane oyuncu sahada. Yusuf forvet oyuncusu oynuyor solda, Nihat, Serdar. Kulübeye bak Bobo, Nobre, Holosko. Bunda bir yanlışlık var. Bakıyoruz Fink kulübede, Uğur kulübede, dön orta sahaya Ekrem oynuyor. Akıl alır gibi değil." ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız