Fenerbahçe Ülker zorlanmadı

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Ülker, Bornova Belediyesi'ni 83-58 yendi.

Haberler 28.04.2010 - 22:43

İSTANBUL - Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Ülker, Bornova Belediyesi'ni 83-58 yendi.

Normal sezonda takımların birbirlerine karşı birer galibiyeti bulunduğu için 0-0 başlanan seride, bu galibiyetle sarı-lacivertli takım 1-0 öne geçti.

Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, pota altında bulduğu basketlerle 2. dakikaya 8-0 önde girdi. Bornova Belediyesi, uzun oyuncuları Smith ve Elegar ile oyunu dengeleme çalışırken, etkili mücadelesini devam ettiren sarı-lacivertliler, Preldzic ve Ömer Onan ile bulduğu sayılarla ilk periyodu 20-10 önde bitirdi.

İkinci periyoda da iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, Mirsad ve Ukic'in sayılarıyla 16. dakikada farkı 16 sayıya (32-16) çıkardı. İyi savunma yapmaya başlayan ve hücumda da verimli olan konuk takım, yakaladığı 9-0'lık seriyle 16. dakikada skoru 32-25'e taşıdı. Baskılı mücadelesini devam ettiren İzmir temsilcisi, Yalçın ve Serdar ile sayı üretmeyi sürdürdü ve ilk yarı sonunda soyunma odasına giderken farkı 3 sayıya (41-38) indirdi.

Maçın ikinci yarısına kontrollü başlayan ve savunmasını sertleştiren Fenerbahçe Ülker, hızlı hücumlarla basketler bularak, 26. dakikada 53-43 öne geçti. Uğradığı baskı karşısında oyun kurmakta zorlanan ve çok top kayıpları yapan rakibi karşısında üstün oyunun sürdüren ev sahibi takım, son periyoda 62-45 önde girdi.

Etkili oyununu son periyotta da sürdürerek rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Fenerbahçe Ülker, baştan sona önde olduğu karşılaşmadan 83-58 galip ayrılarak, seride durumu 1-0 yaptı.

Üç galibiyet alacak takımın yarı finale çıkacağı seride, ikinci maç 30 Nisan Cuma günü yine İstanbul'da, üçüncü maç ise 3 Mayıs Pazartesi günü İzmir'de yapılacak.

İlk 3 maçta sonuç alınamazsa, dördüncü maç 5 Mayıs Çarşamba günü İzmir'de, gerekirse beşinci maç 8 Mayıs Cumartesi günü İstanbul'da oynanacak.

Bu arada, Fenerbahçe Ülker'in yıldız oyuncusu Roko Ukic, uzun bir sakatlığın ardından takımdaki yerini aldı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da izlediği karşılaşmaya, sarı-lacivertli taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

FENERBAHÇE ÜLKER: 83 - BORNOVA BELEDİYESİ: 58
Salon:
Abdi İpekçi
Hakemler: Aytuğ Ekti , Fatih Arslanoğlu , Turgut Işık
Fenerbahçe Ülker: Greer  11, Ömer Onan  8, Kinsey  2, Semih  10,  Vidmar  9, Mirsad  15, Preldzic 11, Oğuz 2, Ukic  15, Mrsic
Bornova Belediyesi: Cüneyt , Shipp  13, Yalçın  7, Smith  10, Elegar 14, Serdar 5, Umutcan, Umut  4, Çağdaş 5, Can
1. Periyot: 20-10
İlk yarı: 41-38
3. Periyot: 62-45

Beko Basketbol Ligi'nde play-off çeyrek final maçlarının fikstürü ve toplu sonuçları...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız