Filenin Sultanları ikinci oldu

Bu yıl ilki düzenlenen Bayanlar Avrupa Ligi'nin finalinde Türkiye ile Sırbistan karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları, 2-0 öne geçtiği karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrılarak turnuvayı ikinci tamamladı.

Haberler Ntvspor 13.07.2009 - 00:19

KAYSERİ - Kayseri Kadir Has Spor Salonu'nda oynanan Türkiye-Sırbistan Avrupa Ligi final karşılaşmasına kayserililer yoğun ilgi gösterdi.

Karşılaşmanın ilk seti, finalin büyük bir çekişme için geçeceğinin göstergesiydi. Her iki takımın da iyi savunma yaptığı birinci set 34-32 Türkiye'nin lehine sonuçlandı.

İkinci sette, başta Sırbistan bloklarını geçmekte zorlanan Filenin Sultanları, Pelin'in takımı ateşlemesiyle avantajı eline geçirdi. Neslihan, Deniz ve Esra ile hücumlarda etkili oyan ay-yıdızlı takım, savunmada da bloklarla rakibine sayı şansı vermedi ve seti 25-17 kazanarak durumu 2-0'a getirdi.

Ancak bu setten sonra ibre rakip takıma döndü. Ninkoviç ve Pantoviç ile üst üste sayılar toplayan Sırbistan seti 25-20 kazandı. Sırbistan dördüncü seti de 25-23 alarak karşılaşmada eşitliği sağladı. Başa baş geçen son seti de 17-15 kazanan Sırplar, ilk kez düzenlenen Avrupa Ligi'nin şampiyonu oldu.

Sırbistan şampiyonluk kupasını Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı Andre Meyer'den aldı. Finallerin en değerli oyuncusu ise Neslihan seçildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız