İşte 2018 Dünya Kupası'na giden ve play-off'a kalan ülkeler

2018 Dünya Kupası Avrupa Kıtası Elemelerinde grup maçları sona erdi ve Avrupa'dan Dünya Kupası'na giden 10 takım belli oldu. Öte yandan Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde play-off oynayacak takımlar da belli oldu. 8 takımın katılacağı play-off kuraları 17Ekim Salı günü çekilecek.

Haberler Ntvspor 11.10.2017 - 00:00 Son Güncelleme : 11.10.2017 - 10:35

Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde grup maçları sona erdi. 4 Eylül 2016 tarihinde başlayan maçlar sonunda 2018 Dünya Kupası'nda yer alacak 10 takım belli oldu.

Rusya, ev sahibi olduğu için eleme maçı oynamadan doğrudan finallere katılıyor.

A Grubu'nda Fransa ve İsveç arasındaki yarıştan Fransa galip ayrıldı. Son maçta Belarus'u 2-1 yenen Fransa, Dünya Kupası'na giden takım oldu.

B Grubu'nda Portekiz ile İsviçre arasındaki nefes nefese mücadelede gülen taraf 2-0’lık skorla Portekiz oldu. Grubun son maçında İsviçre'yi yenen Portekiz, adını finalistler arasına yazdırdı.

C Grubu'nda Almanya, maçların başlamasıyla birlikte grubu domine etti. Gruptaki 10 maçını da kazanan son Dünya Kupası sahibi Almanya, attığı 43 golle rekor kırarak Rusya vizesi aldı.

D Grubu'nda heyecan son maça kadar sürdü. 4 ülkenin çekiştiği bu grupta son maçlara lider giren Sırbistan, Gürcistan'ı 1-0 yenerek Dünya Kupası'na katıldı.

E Grubu'nda Polonya ile Danimarka, grup liderliği için yarıştı. Bu mücadeleden galip çıkan Polonya oldu. Golcü oyuncusu Lewandowskı'nin önderliğinde Polonya, Rusya vizesini aldı.

F Grubu'nda İngiltere, ikinci maçlar sonunda aldığı liderliği son maça kadar bırakmadı ve bitime 1 maç kala adını Dünya Kupası finalistleri arasına yazdırdı.

G grubu'nda iki dev takım, İspanya ve İtalya'nın mücadelesi vardı. İspanya, grup maçları sonunda İtalya'nın 5 puan önünde grubu lider bitirdi ve Rusya biletini cebine koydu.

H Grubu'nda Belçika, grup maçlarının başından itibaren üstünlüğünü rakiplerine hissettirdi. Bitime 2 maç kala finalleri garantileyen Belçika, Avrupa kıtası elemelerinde final biletini alan ilk takım oldu.

A Milli Futbol Takımımızın da bulunduğu I Grubu'nda ise İzlanda, tarihinde ilk kez Dünya Kupası finallerine katılma hakkını elde etti.

PLAY-OFF'A KALAN ÜLKELER BELLİ OLDU

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde grup maçlarının sona ermesiyle play-off
oynayacak 8 takım belli oldu. Grupları ikinci sırada bitiren 9 takımdan en iyi 8 tanesi, Dünya Kupası'na gidebilmek için kasım ayında mücadele edecek.

A Grubu'ndan İsveç, B Grubu'ndan İsviçre, C Grubu'ndan Kuzey İrlanda, D Grubu'ndan İrlanda Cumhuriyeti, E Grubu'ndan Danimarka, G Grubu'ndan İtalya, H Grubu'ndan Yunanistan ve I Grubu'ndan Hırvatistan, Avrupa kıtasından kalan 4 bilet için play-off
maçları onayacak.

F Grubu'nu ikinci sırada bitiren Slovakya, grupları son sırada bitiren takımlarla oynanan maçlar çıkarılarak yapılan hesaplamada en kötü ikinci oldu ve play-off oynama şansını kaybetti.

Avrupa Elemeleri play-off kuraları 17 ekim Salı günü İsviçre'de çekilecek. Play-off ilk maçları 9-11 Kasım, rövanş maçları ise 12-14
Kasım tarihlerinde oynanacak

Play-off öncesi torbalar da belli oldu
1. torba: İsviçre, İtalya, Hırvatistan, Danimarka
2. torba: Kuzey İrlanda, İsveç, İrlanda Cumhuriyeti, Yunanistan

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız