Olimpiyat sporcularına siber saldırı

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA), Rus bilgisayar korsanlarının, çoğu ABD'yi temsil eden 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer alan sporcuların gizli sağlık kayıtlarına sızdığını açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı 13.09.2016 - 21:18

WADA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, sporcuların sağlık bilgilerinin saklandığı verilerin, Rus hacker'lar tarafından siber saldırıya uğradığı belirtildi.

"Fancy Bear" olarak da bilinen "Tsar Team" adlı grup tarafından üstlenilen saldırıda, çoğu ABD'yi olimpiyatlarda temsil eden, aralarında tenisçi Serena Williams ve cimnastikçi Simone Biles'ın da yer aldığı birçok sporcunun gizli sağlık bilgilerini içeren dosyalara sızıldığı bildirildi.

Açıklamada, saldırıyı organize eden grubun, bazı sporcuların bilgilerini yayımladığı ve ellerindeki diğer verileri de kamuoyuyla paylaşmak konusunda tehditlerini sürdürdüğü vurgulandı.

WADA Genel Direktörü Olivier Niggli, yaşananlar nedeniyle çok üzgün olduklarını belirterek, "Siber saldırıların hedefi, dopingle mücadeleyi baltalamaya çalışmaktır." dedi.

Rus atletler ve aynı ülkeden diğer branşlardaki bazı sporcular, devlet desteğiyle doping yaptıkları gerekçesiyle 2016 Rio Olimpiyatları'ndan men edilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız