Olimpiyatlara 5 yeni dal önerisi

2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak Tokyo, oyunlara dahil edilmesi planlanan 5 sporu Uluslararası Olimpiyat Momitesi IOC'ye sundu. Buna göre; beyzbol-softbol, karate, kaykay, tırmanış ve sörf sporları, olimpiyat oyunları takvimine girmek için IOC'nin onayını bekleyecek.

Haberler NTV Haber 29.09.2015 - 00:55

Değişen talimatlara göre; ev sahipliği yapacak şehirler oyunlar için uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne birkaç spor dalı önerisi getirebiliyor. Öncelikli amaç; ülkede en popüler spor dallarını oyunlar programına dahil ederek, sporseverleri tribünlere çekebilmek. Ayrıca; televizyon yayınları sayesinde reklam gelirlerinin artırılması da bir diğer hedef.

Bununla birlikte oyunlar programına dahil edilecek spor dallarıyla ilgili son karar IOC'ye ait oluyor. Nitekim Tokyo 2020'de beyzbol-softbol, karate, kaykay, tırmanış ve sörf sporlarının olup olmayacağına Uluslararası Olimpiyat Komitesi karar verecek. Komite bu kararı önümüzdeki yıl ağustos ayında oylayacak. Söz konusu 5 sporun da olimpiyat oyunlarında yer alması halinde ekstradan 474 atlet mücadele edecek ve toplam 18 yeni madalya dağıtılacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız