Şampiyon Fransa

Letonya'da düzenlenen Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşan takım Fransa oldu. Final maçında güçlü Rusya'yı 57-53 yenmeyi başaran Fransa, tarihinin 2. Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

Haberler 20.06.2009 - 22:31

İSTANBUL - 32. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası'nda zafer, final maçında Rusya'yı 57-53 yenen Fransa'nın oldu.

İlişkili Haberler


Fransa, favori Rusya karşısında maça çok iyi başladı. Sert savunmasıyla rakibine sayı şansı tanımayan Fransızlar, ilk dakikalarda ele geçirdikleri üstünlüğü maçın sonuna kadar korumasını bildi.

Rakibin önemli silahları Korstin, Abrosimova ve Hammon'u kilitleyen Fransa Milli Takımı, Rusya'nın en önemli pota altı silahı Maria Stepanova'yı da 13 sayıda tutmayı başarınca, karşılaşmadan 57-53 galip ayrıldı. Mavilerin en skorer ismi 12 sayı üreten Gruda oldu.

Fransa bu sonuçla aynı zamanda tarihinin 2. Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız