Tahkim'den Mutu'ya kötü haber

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi, Fiorentinalı Adrian Mutu'nun, Chelsea'ye 17 milyon Euro tazminat ödemesi yolundaki kararı haklı buldu.

Haberler Ntvspor 31.07.2009 - 17:34

Chelsea'nin 2003 yılında büyük paralar ödeyerek Parma'dan transfer ettiği Adrian Mutu'nun, yeni kulübündeki ilk yılında kokain kullandığı ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine Chelsea, Ekim 2004'te Rumen futbolcunun kontratını feshetti. Mutu,

kokain kullandığı için aldığı 7 aylık cezanın bitiminde, Serie A kulüplerinden Juventus ile sözleşme imzaladı.

Madur olduğunu düşünen Chelsea yönetimi, Mutu'yu FIFA'ya şikayet etti ve Parma'ya ödediği bonservis bedelini geri talep etti.

Konuyu değerlendiren FIFA yetkilileri, geçen yıl Mutu'nun İngiliz ekibine 17 milyon Euro tazminat ödemesine hükmetti.

Kararı "insanlık dışı" olarak nitelendiren Mutu, konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne taşıdı. Ancak yüksek mahkeme de, Mutu'yu haksız buldu ve FIFA'nın öngördüğü tazminatı ödemesini kararlaştırdı. Bu kararın ardından, büyük bir maddi külfetin altına girecek Mutu'yu zor günler bekliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız