Üst klasman hakem eğitimi Ankara'da

Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de görev alan üst klasman hakem ve yardımcı hakemler için Ankara'da eğitim çalışması düzenlendi.

Haberler 13.03.2010 - 12:06

Merkez Hakem Komitesi (MHK) ve Futbol Geliştirme Merkezi (FGM) tarafından düzenlenen eğitim çalışmasının ilk gününde MHK Başkanı Oğuz Sarvan, geçmiş haftalardaki kritik hakem kararları üzerine açıklamalar yaparak, çeşitli gözlemlerde bulundu. 2 bölüm halinde gerçekleşen sunumun ardından hakemler, Yenimahalle Hasan Doğan Stadı'nda antrenman yaptı. Akşam toplu olarak Gaziantep-Trabzonspor maçının izlenmesinin arkasından ilk günün programı tamamlandı.

Çalışmanın 2. gününde ise UEFA Hakem Komitesi üyesi Jaap Uilenberg, hakemeleri 4 gruba ayırarak işbirliği konusunda görsel bir eğitim verdi. Hakemlerin grup sözcüleri bu konulara ilişkin yorumlarını paylaştı ve Uilenberg'in genel değerlendirmesi ile Turkcell Süper Lig'deki maçların analizinin yapılmasının arkasından kamp ve eğitim çalışması sonlandı.

Bu arada Turkcell Süper Lig'de görev yapan 10 üst klasman gözlemci, bu akşam Gençlerbirliği-Fenerbahçe arasında oynanacak müsabakayı tribünden izleyerek rapor hazırlayacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız