Bill Gates'in virüs pişmanlığı: Keşke daha çok çalışsaydım

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan, ABD'li iş insanı ve girişimci Bill Gates, "Keşke bu tehdide karşı insanların dikkatini çekmek için daha fazla çaba harcasaydım" dedi.

Haberler NTV Haber 12.05.2020 - 16:49

ABD'de yayımlanan Wall Street Journal gazetesine konuşan ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, "Keşke uyarılarım işe yarasaydı ve küresel çapta koordineli bir hareket başlatabilseydik" dedi.

Gates ayrıca "Dünya liderlerinin bu trajediden ders alacaklarını ve bir daha benzer salgınların ortaya çıkmasını önlemek için gerekli yatırımları yapacaklarını umuyorum" ifadelerini kullandı.

Gates, küresel bir salgın riskine karşı, 2014'ten bu yana dünya kamuoyunu uyarmaya çalışıyordu. 2015'te yaptığı bir konuşmada, dünyayı bekleyen en büyük tehlikenin küresel bir salgın olduğuna işaret etmişti.

Gates Vakfı, corona virüs salgınına karşı mücadelede kullanılmak üzere bugüne kadar 305 milyon dolar bağış yaptı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız