Bitcoin madenciliği altın madenciliğinin iki katı enerji tüketiyor

ABD merkezli bir araştırma merkezinden yapılan araştırmada, Bitcoin madenciliğinde harcanan enerjinin, altın madenciliğinde kullanılan enerjinin iki katı olduğunu ortaya koydu.

Haberler 07.11.2018 - 16:39

ABD’nin Ohio eyaletine bağlı Oak Ridge Institute araştırmacıları, kripto para birimleri madenciliğinde harcanan elektriğin dolar bazında çoğu metal madenciliğinde harcanan elektriğin iki katı olduğunu öne sürüyor.
Yayınlanan rapor, bir dolar değerindeki bir Bitcoin’in yaklaşık olarak 17 megajoule enerji harcadığını, buna kıyasla bakır, alton ve platinin sırasıyla dört, beş ve yedi megajoule enerji tükettiğini gösteriyor. Raporda ayrıca, söz konusu madencilik eylemlerinin gerçekleştirildiği konuma göre de farklı enerji tüketebileceğine dikkat çekilirken, kripto para birimleri madenciliği sebebiyle Çin’de oluşan karbon ayak izinin, Kanada’dakinin dört katı olduğunu belirtiliyor.

Raporda şu değerlendirmeler yer aldı:

“Söz konusu karşılaştırma, kripto para birileri madenciliğinin merkezisizleşmiş enerji talebini ölçmek ve diğer faktörlerle ele almak ve bu enerji taleplerinin sürdürülebilir olup olmadığının belirlenmesi için yapıldı.”
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız