Falcon 9 roketi yeni misyonu için uzaya fırlatıldı

Amerikan şirketi SpaceX'in Falcon 9 roketi, başarıyla uzaya fırlatıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 16.03.2017 - 12:32

Amerikan şirketi SpaceX'in Falcon 9 roketi, iletişim uydusu EchoStar 23'ü yüksek irtifa yörüngesine taşımak için Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla uzaya fırlatıldı.

Uzay aracı ve mekik üreticisi SpaceX'den yapılan açıklamada, 14 Mart'ta şiddetli rüzgar nedeniyle kalkışı iptal edilen Falcon 9'un, iki gün sonra başarılı şekilde uzaya gönderildiği belirtildi.

6 ton ağırlığındaki EchoStar 23'ü yüksek irtifa yörüngesine taşıma misyonuyla uzaya gönderilen Falcon 9, uyduyu dünyanın 35 bin 900 kilometre üzerine çıkaracak.

İletişim uydusu, Brezilya'ya yayın, internet ve diğer iletişim servisleri sağlamak için ekvatordan 45 derece batı boylamı üzerine konumlandırılacak. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız