MIT'den kendi kendini monte eden cep telefonu

ABD'de Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) araştırmalar yapan bilim insanları, 1 dakikadan kısa bir sürede kendi kendini monte edebilen cep telefonu prototipi oluşturdu.

Haberler ntv.com.tr 23.08.2016 - 10:55 Son Güncelleme : 23.08.2016 - 11:29

MIT'nin disiplinler arası çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarı Self-Assembly'de araştırmalar yapan bilim insanları, parçalarını kendi kendine monte edebilen bir cep telefonu prototipi geliştirdi. 

Konsepte göre 6 telefon parçası, sallanan bir mekanizma içerisine koyulduktan sonra, bir dakikadan kısa bir süre içerisinde, 3'er parçadan oluşan 2 telefon kusursuz bir şekilde kendi kendini monte etti. 

Mıknatıslar sayesinde gerçekleşen bu işlemde telefonlar kırılmadı ya da zedelenmedi. 

Henüz deney aşamasında olan projede görev alan Skylar Tibbits'e göre bu prototip, tasarım konusunda yeni ufuklar açmak için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Günümüzde üreticiler tarafından tasarlanan teknolojik ürünleri kullanmak zorunda olduğumuza dikkat çeken Tibbits, prototip sayesinde kullanıcıların gelecekte herhangi bir anakart üzerinde, farklı tasarımlar ve fonsiyonları bir araya getirerek cihazlarını daha kişisel hale getirebileciğini söylüyor. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız