Mars'ta deprem olduğu kanıtlandı! (Kızıl Gezegen için yaşam umudu)

NASA'nın Mars'ta görev alan sismik inceleme aracı InSight, Kızıl Gezegen'de tıpkı gezegenimizde olduğu gibi depremlerin meydana geldiğini kanıtlar nitelikte verilere ulaştı.

Haberler ntv.com.tr 25.02.2020 - 08:07

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Mars'a indirdiği sismik inceleme aracı InSight'tan elde edilen son veriler sayesinde Mars'ta depremlerin meydana geldiği kanıtlandı. 
  
İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, bu durum Kızıl Gezegen'de hayat olabileceği yönündeki iddiaları güçlendiriyor. 

Bunun nedeni ise depremlerin meydana gelmesinin gezegenin magmaya sahip olması nedeniyle gerçekleştiği yönündeki tez. 
  
Araştırmayı yürüten ekip adına açıklamalarda bulunan Maryland Üniversitesi çalışanı Dr Nicholas Schmerr'e göre, Mars'ta magmatik sıvının bulunması bakteriyel seviyede de olsa bir hayat ihtimalini kuvvetlendiriyor. 
  
Bilim insanları Mars'taki depremleri inceleyerek Kızıl Gezegen'in oluşum süreci hakkında da daha fazla bilgi edinmeyi umuyor. 
  
6 ay süren yolculuğun ardından 26 Kasım 2018'de Mars'taki görevine başlayan InSight projesinin NASA'ya maliyetinin yaklaşık1 milyar dolar olduğu belirtiliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız