Trump, Facebook ve Instagram'a geri dönebilecek

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından eski ABD Başkanı Donald Trump'a geri dönüş yolu açılmıştı. Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta'dan da benzer bir adım geldi. Trump'ın sosyal medya hesapları Kongre baskınındaki paylaşımları nedeniyle kapatılmıştı.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 26.01.2023 - 08:33

Facebook ve Instagram'ın çatı kuruluşu Meta, 2021 yılındaki Kongre baskınının ardından hesapları kapatılan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın hesaplarını yeniden aktif hale getirecek.

Meta'nın küresel ilişkiler başkanı Nick Clegg, Trump'a ait hesapların gelecek hafta yeniden kullanıma açılacağını duyurdu.

Clegg ayrıca Trump'ın, her bir platform kuralı ihlalinde 2 yıla kadar hesap askıya alma yaptırımına maruz kalacağını ifade etti.

Eski Başkan'ın söz konusu platformlara dönüp dönmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Facebook, 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınından bir gün sonra Trump'ın hesabını kapatmıştı.

Twitter da benzer bir adım atmıştı. Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra Donald Trump'ın hesabını açmıştı. Kendi sosyal medya platformu Truth'u kuran Trump Twitter'a dönmemişti. 

Donald Trump, 2024 yılındaki başkanlık seçiminde aday olacağını açıklamıştı. 
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız