8 Mart'ta Taksim'de arbede

Çeşitli sivil toplum kuruluşları üyesi bir grup, "12. Feminist Gece Yürüyüşü" için İstiklal Caddesi'nde yürüdü. Polis Taksim Meydanı'na geçiş için izin vermeyince, grup üyeleri ile polisler arasında gerginlik yaşandı.

Haberler Anadolu Ajansı 09.03.2014 - 00:11

İstanbul Feminist Kolektif'in çağrısıyla bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, İstiklal Caddesi'nde "12. Feminist Gece Yürüyüşü" düzenledi. 

Galatasaray Lisesi önünde toplanan gruptakiler, "Geceleri sokakları, meydanları terk etmiyoruz" ve "Feminist isyan" yazılı pankartlar açarak, ellerindeki dövizlerle yürüyüşe geçti. 

"Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa" ve "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları atan grup üyeleri, zaman zaman ıslık ve düdük çaldı.

İstiklal Caddesi'ndeki Fransız Başkonsolosluğu'nun önüne kadar gelen grubun Taksim Meydanı'na çıkışına polis izin vermedi. Barikat oluşturan polis ekipleri, burada slogan atarak bekleyişini sürdüren gruptakilerin dağılması için uyarılarda bulundu.

Gruptan bazı kişilerin zaman zaman ellerindeki çeşitli materyalleri polis barikatına attığı görüldü. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından grup dağıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız