AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik: Bizim tarihimizde soykırım yoktur

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, Hollanda Temsilciler Meclisinin kararına ilişkin, "Kendilerine ayna tutacakları yerde, Türkiye'ye iftira atan parlamento kararları almaya cüret ediyorlar. Bizim tarihimizde soykırım yoktur." dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 24.02.2018 - 14:55

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Hollanda Temsilciler Meclisinin kararına ilişkin, "Kendilerine ayna tutacakları yerde, Srebrenitsa katliamındaki, soykırımındaki sorumluluklarıyla yüzleşecekleri yerde tutuyorlar Türkiye'ye iftira atmaya, Türkiye'ye iftira atan parlamento kararları almaya cüret ediyorlar. Bizim tarihimizde soykırım yoktur." dedi.

Hollanda parlamentosu, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını "soykırım" olarak tanımıştı. Parlamentoda 3'e karşı 142 oyla kabul edilen önergeye sadece Türklerin kurduğu Denk Partisi karşı oy kullanmıştı.

Parlamentoda alınan karar, hükümet protokolüne uymuyor. Hükümet protokolüne göre, soykırımların tanınmasında, uluslararası mahkemelerin hükümleri, Birleşmiş Milletlerin (BM) bilimsel araştırma ve bulgularındaki açık ve net olan sonuçların yönlendirici olması gerekiyor.

Hollanda'da hükümet, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ne göre hareket ediyor. Bu nedenle kararın hükümet açısından bağlayıcılığı bulunmuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız