'AB treni yeniden hızlanacak'

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği'ne tam üyeliğin Türkiye için stratejik bir hedef olduğunu belirterek "Amacımız bu trene yeniden hız verilmesi" dedi.

Haberler NTV Haber 12.09.2014 - 17:21

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Portekiz ziyareti sırasında Türkiye'nin AB ile müzakere süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Portekiz Dışişleri Bakanı Rui Machete'le bir araya gelen Volkan Bozkır, üyelik sürecinin hızlandırılabilmesi için Avrupa Birliği'nin de adım atması gerektiğini vurguladı.

Bakan Bozkır, "AB ve dostlarımıza son üç yılda yaşanan duraklamanın gerçek fotoğrafı yansıtmadığını göstermek için elimden geleni yapacağım." dedi.

Türkiye'nin üyeliğine Portekiz'in verdiği desteğin süreceğinden emin olduğunu dile getiren AB Bakanı Bozkır, "Bunun bir kelebek etkisi yapmasını umuyorum" ifadesini kullandı.

Portekiz Dışişleri Bakanı Rui Machete da, Türkiye'ye desteklerini yineledi ve Ankara'nın Ortadoğu'daki rolünün önemine dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız