Amazonlar'ın HES kaygısı

Brezilya’nın  Sao Paulo şehri,  Amazonlar’ın eylemine sahne oldu.Yüzlerce Amazon yerlisi, şehrin gökdelenlerle çevrili bir caddesini kapatıp ateşler yaktı.

Haberler 22.08.2011 - 08:01

Eylemin amacı ülkenin kuzeybatısındaki Para Eyaleti’ndeki Amazon Nehri’ne bağlı Xingu Nehri’ne yapılması planlanan baraja dikkatleri çekebilmek. Baraj yapımı sırasında 16 bin insanın topraklarından olacağı düşünülüyor... 11 milyar dolara mal olacak Belo Monte barajının dünyanın en büyük 3’üncü hidroelektrik santrali olması planlanıyor.

Yerli halk, hem hükümete, hem uluslararası kamuoyuna “Ormanlarımızı, evlerimizi yok etmeyin” çağrısı yapıyor. Sadece Brezilya’da değil, Fransa’da da aynı nedenle eylem yapıldı.

Doğa Derneği’nden yapılan açıklamaya göre  Brezilya’nın Ankara Büyükelçiliği önünde de Amazon Nehri’nin ana kolu Xingu üzerine inşa etmek istenen Belo Monte baraj projesini protesto etmek için bir eylem gerçekleştirecek ve basın açıklaması yapacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız