Ardahan'ın kuzeyi için yoğun kar yağışı uyarısı

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ardahan'ın kuzeyinde yoğun kar yağışı beklendiği uyarısı yaptı.

Haberler DHA 16.10.2017 - 02:38

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda; bu sabahtan itibaren, akşam saat 17:00 sıralarına kadar buzlanma ve ulaşımda aksama riskinin bulunduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "16.10.2017 Pazartesi günü sabah saatlerinden sonra Ardahan'ın kuzey kesimlerinde (Posof, Damal ve Hanak ilçeleri) yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava sıcaklığı, mevsim normallerinde seyredecek.

Bölge genelinde havanın parçalı, çok bulutlu ve aralıklı yağışlı, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde ise yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın kuzeybatıdan kuvvetlice, zaman zaman fırtına şeklinde eseceği bölgede, en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 7, Erzincan'da 6, Ardahan'da 4, Tunceli'de 3, Erzurum ve Kars'ta 2, Ağrı'da sıfır derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığı ise Iğdır'da 21, Tunceli'de 20, Ağrı'da 16, Erzincan'da 15, Erzurum ve Kars'ta 9 ve Ardahan'da 6 derece olacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız