Arınç: 100 bin kişiyi hapse atamazlar

Paris’te bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fransa Senatosu’nda ele alınacak Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarıya ilişkin “Eiffel’in etrafında 100 bin kişi toplanıp ‘Soykırım yoktur’ desek, hepimizi hapse atabilecekler mi? Bence atamazlar” dedi.

Haberler 23.01.2012 - 15:52

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fransa Senatosunun kısa süre içinde ele almaya başlayacağı Ermeni teklifinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin içtihatlarına aykırı bulunacağını düşündüğünü belirterek, Fransa'yı bir kez daha uyardı.

Bülent Arınç, "Eiffel'in etrafında bin kişi, on bin kişi ya da yüz bin kişi toplansak ve 'soykırım yoktur' desek, Fransa yargısı buna ne yapacaktır? On bin, yüz bin kişiyi mahkum edebilecek midir, hapse atabilecek midir? Kanaatim 'hayır'dır."

Avrupa Konseyi'nde basın toplantısı düzenleyen Arınç, bir gazetecinin sorusu üzerine "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideriz. Suçlanan herkes AİHM'e gidebilir" dedi.

Bülent Arınç, mahkemenin içtihatlarına bakınca, bu yasa aleyhinde karar vereceğini düşündüğünü de vurguladı.

Fransa senatosu genel kurulu kısa süre sonra 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifini ele alacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız