Arınç iddiaları MGK’ya götürecek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç kendisine yönelik suikast iddialarını MGK toplantısında gündeme getirebileceğini söyledi.

Haberler 23.12.2009 - 10:06

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Hürriyet ve Star gazetelerine yaptığı açıklamalarda kendisine yönelik suikast iddialarıyla ilgili yorumlarda bulundu.

Yakalanan askerlerin özel kuvvetlere mensup olduğunu belirten Arınç olayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile görüşmediğini ancak konuyu Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı’na (MGK) götürebileceğini ifade etti.

Arınç olayın suikast hazırlığı olmamasını temenni ettiğini anlatıp, “Anlaşıldığı kadarı ile bir süredir bu işi yapıyorlarmış. Ümit ederim sadece tarassut (gözetleme) amaçlı bir şeydir. İnşallah daha ötesi değildir” dedi.

Askerlerle birlikte ele geçirilen iki arabadan birinin Genelkurmay’a ait olduğunu öğrendiğini belirten Arınç korkiyi yutma olayına da açıklık getirdi.

“Emniyet’te subaylardan biri bir şişe su istemiş. Pet şişenin kapağını açmış, sonra elini cebine sokup bir kâğıt çıkarmış. Emniyet yetkilileri bunu görünce atlayıp kâğıdı ağzından çıkarmış. Üzerinde evimin bulunduğu yerin adresi yazılıymış” diyen arınç iki subayın Merkez Komutanlığı’ndan gelen bir yetkiliye teslim edildiğini de belirtti.

Başbakan Yardımcısı Arınç iki subayın evlerinde 4-5 saat sonra arama yapıldığını ve bilgisayarlarla bazı eşyalara el konulduğunu da ifade etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız