AYM'den YouTube kararı

Anayasa Mahkemesi, YouTube'a erişimin engellenmesiyle ilgili yapılan başvurularda, başvurucuların haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

Haberler Anadolu Ajansı 29.05.2014 - 17:34

Anayasa Mahkemesi YouTube’la ilgili başvuruyu karara bağladı.

Video paylaşım sitesi Youtube avukatı aracılığıyla Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile CHP'li bazı milletvekilleri, Youtube'a erişim engelinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesine ayrı ayrı bireysel başvuruda bulunmuşlardı.

Başvuruları ele alan Anayasa Mahkemesi, başvurucuların haklarının ihlal edildiğine, erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali anlamına geldiğine karar verdi.

Mahkeme, kararı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile Ulaştırma Bakanlığı’na gönderecek.

YouTube, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan gizli Suriye görüşmesine ilişkin ses kaydının yayınlanmasının ardından 27 Mart'ta erişime kapatılmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız