Bar inşaatından mezar çıktı

Balkanların en yoksul ülkelerinden Arnavutluk'ta alışveriş merkezi ve coffee bar yapılmak için yapılan inşaat çalışmalarında M.S. 6'ncı yüzyıla ait bir mezar ortaya çıktı.

Haberler 24.09.2010 - 15:13

Arnavutluk'ta Durres şehrinde belediyenin alışveriş merkezi ve coffee bar yapmayı planladığı yerde yaptığı inşaat çalışmalarında M.S. 6'ncı yüzyıla ait bir mezar ortaya çıktı.

Başşehir Tiran'ın 33 kilometre batasındaki Durres'te ortaya çıkarılan mezar, inşaat çalışmaların durmasına yol açtı. Yetkililer, geçtiğimiz hafta bulunan ve içinde kemiklerin bulunduğu mezarı koruma altına aldı.

Balkanların en yoksul ülkelerinden olan Arnavutluk'ta, izinsiz inşaatlar sebebiyle çok sayıda tarihi miras yok oluyor. İki yıl önce kurulan Arnavutluk Arkeoloji Servisi yetkilisi Vangjel, "Durres'teki inşaat çalışmaları tarihi mirasa çok zarar verdi" dedi. Yaklaşık 3 bin yıl önce insanların yaşadığı yerde yapılan incelemenin ardından inşaatın devam edip etmeyeceğine karar verilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız