'Boz sığır'dan organik et!

Anadolu'ya özgü yabani 'boz sığır'dan ilk kez organik et üretildi.

Haberler 07.05.2010 - 17:15

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde gerçekleştirilen bir kırsal kalkınma projesi kapsamında, tamamen Anadolu'ya özgü bir ırk olan’boz sığır’dan organik sertifikalı et elde edildi.

Sertifikanın alınmasıyla ilk defa Türkiye'nin yerel ve özgün bir değeri olan ‘boz sığır’ların değerlenmesi sağlandı. Ayvacık İl Tarım Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen proje ile yörede halihazırda koru hayvancılığı yapan 8 köyde organik et üretimine başlanmış bulunuyor. İzleyen aylarda 18 köye çıkarılacak proje kapsamında Çanakkale bölgesinde bir de organik kırmızı et üreticileri birliği kuruldu.

Halk arasında ‘yabani ırk’ olarak da bilinen ‘boz sığır’ tamamen doğal ortamında, kendi başına besleniyor. Hiçbir insan müdahalesi olmadan yaşayıp üreyen boz sığırlar, ani iklim ve yem değişikliklerine, her türlü olumsuz doğa şartlarına, açlığa, yetersiz beslenmeye, hastalık ve parazitlere karşı dayanıklı.

Ürünün üretim ve sertifika süreci, organik ürün geliştiren ve üreten Atlas Ekolojik firması tarafından gerçekleştirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız