'CHP İsrail’in avukatlığını yapmasın'

Başbakan Erdoğan İsrail’e yaptırımlar konusunda hükümetin kararlılığını vurguladı, CHP liderini İsrail’in avukatlığını yapmakla suçladı.

Haberler 07.09.2011 - 16:51

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

-Bu tür şeyleri açıkladığımızda stratejinin anlamı ortadan kalkar. Süreçte de bu tür uzun vadeli planların ara planları vardır.

-Bu konuda kararlıyız. Kararlılığımız kesinlikle bilinmelidir.

-Ana muhalefetin halini görüyorsunuz. Birisi çıkıyor başka türlü konuşuyor, genel başkanları başka türlü konuşuyor.Ana muhalefet partisi başkanı İsrail’in avukatlığını bıraksın. Sen kendi partinin sözcülüğün yap. İsrail’in sözcülüğünü yapan bir parti bizim ülkemizde siyaset yapamaz.

-Türk gemilerini uluslararası sularda daha sık göreceksiniz. Askeri gemilerimiz gerek Aksaz’dan gerek İskenderun’dan bu sularda daha sık görünecek.

-Olayın getirisi götürüsü ne olacak bunların hesabı hep yapıldı.

-Bu sularda daha önce de vardı. Yine olacağız.

‘BUNLARIN HER TARAFI DÖKÜLÜYOR’
-Benim özellikle söylediğim savunma sanayi noktasında şu ana kadar aramızdaki anlaşmalarımız sadakatleri yoktu. Bunların her tarafı dökülüyor.

-İnsansız hava araçları alındı bakımları için gönderdik ama hala geri göndermediler. Bunlar ahlaki midir?

-Aramızda sıkıntılar olabilir ama bir ticari ahlak vardır. Buna uymanız lazım.

-Bizim için önemli olan kendi onurumuz gururumuz kimseye çiğnetememektir. Bunu bedeli yoktur.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız