Çorum'da kazada şehit olan 2 asker törenle uğurlandı

Çorum'da askeri aracın yolcu otobüsüyle çarpışması sonucu meydana gelen kazada şehit olan askerler memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberler Anadolu Ajansı, DHA 06.01.2017 - 17:31

Çorum’un Laçin İlçesi'nde dün akşam askeri araç ile yolcu minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş 21 yaşındaki Halit Gençer ve Jandarma Uzman Çavuş 31 yaşındaki Bilal Ekinci memleketlerinde toprağa verildi.

"NE OLUR SAÇINDAN BİRKAÇ TEL ALIN, BANA VERİN"

Uzman Jandarma Çavuş Bilal Ekinci, memleketi Kayseri'nin Sarız ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Ekinci için düzenlenen cenaze töreninde şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Ekinci’nin eşi Halime Ekinci, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, ”Ne olur saçından bir kaç tel alın, bana verin” diye gözyaşı döktü. Uzun süre tabuta sarılarak ağlayan şehit yakınları güçlükle sakinleştirildi. Bilal Ekinci’nin 3 yaşındaki kızı Hira da uzun süre babasının tabutuna baktı.

BABASI TABUTUN BAŞINA GELEMEDİ

Şehit Astsubay Çavuş Halit Gençer'in cenazesi, memleketi Ankara'nın Haymana İlçesinde göz yaşları arasında toprağa verildi.

Çorum'dan getirilen ve 3'ü kız 7 kardeşin en küçüğü olan şehit Astsubay Halit Gençer'in cenazesi önce Yenice Mahallesi'ndeki evinin önüne getirilip, helallik alındı. Bu sırada şehidin annesi Kadriye Gençer, oğlunun tabutunun başında göz yaşı döküp fenalaşırken, sağlık ekipleri tarafından evine götürüldü.

Şehidin yaşlı babası Hasan Gençer ise oğlunun tabutunun başına gelemedi.

Şehidin cenazesi, cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazından sonra askerlerin omuzlarında cenaze aracına konulup, Yenice Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız