Darüşşafaka binası imam hatip lisesi oluyor

Darüşşafka'nın İstanbul’un Fatih'teki eski kampüsü imam hatip lisesi oluyor. Lisede, yurtdışından gelecek öğrencilere eğitim verilecek.

Haberler NTV Haber 31.08.2009 - 13:53

1993'te Maslak'taki yeni kampüsüne taşınan Darüşşfaka'nın üç binadan oluşan kampüsü, Ziraat Bankası tarafından 10 milyon dolara satın alındı.

Bankanın Hazine'ye bağışladığı arazi iki yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı'nın kullanımına verildi.

İlim Yayma Cemiyeti’nin başvurusunu değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı, buranın Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi yapılmasına onay verdi.

Aancak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Darüşşafka'nın tarihi binasının imam hatip okulu olmasına dair bir bilgisi olmadığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise imam hatip lisesi yapılacak olan binanın, yurtdışından gelen öğrenilerin eğitiminde kullanılacağını doğruladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız